Victor Priem springt het hoogst van al op het KVV cadetten en scholieren

Gepubliceerd op 16 augustus 2021 om 08:57

Vandaag werd het Kampioenschap van Vlaanderen voor de cadetten en de scholieren georganiseerd in Deinze.

10 AVR atleten kwamen in actie.

 

Bij de cadetten meisjes startte Florence Decleir op haar eerste kampioenschappen als cadet. Met prestaties van 14”99 op 100m en 29”44 bleef Florence op beide disciplines wat boven haar besttijden.

Bij de cadetten jongens startte Lukas Cneut op de 200m. Na 50m kreeg hij terug veel last van rugpijn, liep nog verder maar liet de laatste 50 maar wat lopen. Uiteindelijk finishte hij in 26”24, een teleurstelling en een heel pijnlijke rug rijker.

In de scholierencategorie hadden we meer deelnemers.

Bij de meisjes liep Adeline Temmerman de 1500m. Na een trage eerste km kwam plots de versnelling die Adeline eerst goed kon beantwoorden, maar finaal moest ze tevreden zijn met een 4e plaats in een tijd van 4’46”56. In dezelfde reeks liep Emma Demaeght haar wedstrijd, maar moest veel alleen lopen en eindigde in een tijd van 5’15”59.

Elise Depreiter Malysse nam 2  disciplines voor haar rekening. Ze kwam aan de start op 2 heel technische disciplines, 100mhorden en hinkstapspringen. Op de horden startte Elise met een besttijd van 16”56 en nu finishte ze in een mooie tijd van 16”00. In het hinkstapspringen verbeterde ze zich ook van 10m44 tot 10m73 en een mooie 5e plaats tot gevolg. Jammer genoeg was die prestatie met teveel rugwind gesprongen en zal haar nieuwe persoonlijke record 10m56 bedragen.

Bij de jongens hadden we op de 400m en bij het hinkstapspringen telkens 2 deelnemers.

Op de 400m startten Wouter Anckaert en Arne Depotter. Arne, ingeschreven zonder tijd, liep in de eerste reeks naar een tijd van 57”04. Wouter liep in de tweede reeks en finishte in 54”01, iets boven zijn PR.

In het hinkstapspringen kwam Arne Depotter met Joppe Bekaert aan de zandbak. Tijdens de wedstrijd ging het telkens gelijk op met allebei sprongen van 11m00 en daarna 11m25 voor Joppe en 11m26 voor Arne. In de laatste poging waagde Joppe een alles of niets poging en hij landde na 11m54. Arne kon met zijn laatste poging niet meer verder springen en zo eindigde Joppe als 3e en Arne als 4e. Wat later deed Joppe ook nog mee aan het verspringen, maar blijkbaar was de jus wat uit de benen. Met een beste prestatie van 5m36 bleef hij wat onder zijn beste prestatie.

Op de 1500m kwam Jerome Kindt aan de start. In een eerder trage wedstrijd tijdens de eerste km, moest de wedstrijd ontploffen in de laatste snelle ronde. Jerome finishte uiteindelijk als 6e, nog net boven zijn persoonlijk record. Met een gelijkmatiger tempo en minder moeten positiekiezen, is een nieuw persoonlijk record zeker mogelijk. 

Bij de scholieren kwam alleskunner Victor Priem aan de start bij het polsstokspringen en het speerwerpen. De afgelopen weken toonde Victor al zijn stijgende vorm met sprongen van 4m41 en 4m50 tijdens een interlandwedstrijd. Victor sprong foutloos op 4m00, 4m20 en 4m40. Toen was hij al lang zeker van de overwinning. Hij liet de lat dan op 4m56 leggen, wat 1cm beter zou zijn dan het provinciaal record. Jammer genoeg kwam de lat 3 x naar beneden, maar met een foutloos parcours tot 4m40 en een Vlaamse titel mocht Victor zeker tevreden zijn. Later in de namiddag nam hij nog deel aan het speerwerpen. Daarin gooide hij de speer 46m80 ver, wat hem een 4e plaats opleverde. Deze 2 prestaties geven Victor hoop om volgend weekend een mooi resultaat te behalen op het BK meerkampen.

 

Proficiat aan alle AVR-vertegenwoordigers

 

Tekst: Jürgen Cneut

Foto's: Joost Priem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.