VICTOR PRIEM PRIMA AAN DE SLAG OP BK MEERKAMPEN

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 08:24

Dit weekend werd het BK meerkampen georganiseerd in Herve. AVR had 1 deelnemer, Victor Priem bij de scholieren.

De weken voor het kampioenschap had hij al op verschillende meetings laten zien dat hij vooruitgang had gemaakt op heel wat disciplines. Nu was het afgelopen weekend het moment dat alles samen moest vallen tijdens de 10-kamp. Het belangrijkste tijdens een meerkamp is om op elk nummer zo dicht mogelijk bij je PR te komen en geen grote fouten te maken.

Op zaterdag en zondag stonden er telkens 5 disciplines op het programma.

Victor begon goed aan de 10-kamp. Op de 100m kwam hij tot 11”61 en daarmee liep hij de snelste tijd van alle 17 deelnemers. Met deze tijd liep hij ruim 0”30 sneller dan eerder dit seizoen.

De tweede discipline is het verspringen. Voor de meerkampers altijd lastig want ze krijgen maar 3 pogingen. Victor landde na 6m28 als 3e van alle deelnemers en dit betekende terug een PR voor Victor. Met deze goede start stond Victor na 2 disciplines op de 2e plaats met maar 9 punten achterstand op de leider uit Leuven.

Na het verspringen stond het kogelstoten op het programma. Dit is een van de beste nummers van Victor en hij verbeterde zich fantastisch naar 14m45 en won overtuigend deze discipline.  Opnieuw een PR voor Victor. Voor Dai Keita uit Leuven is kogelstoten een van zijn mindere disciplines en zo kon Victor terug naar de leiding komen.

Als voorlaatste discipline van de eerste dag kwam het hoogspringen. In deze discipline zijn er veel punten te winnen of te verliezen. Victor deed het voortreffelijk met een sprong van 1m82, terug een nieuw PR. Dai Keita sprong 1m91 en kon zo een deel van zijn achterstand inhalen.

Als afsluiter van de eerste dag staat de altijd lastige 400m op het programma. 400m is voor Victor een van de mindere disciplines op de meerkamp. Met een tijd van 57”29 moest hij 4”50 toe geven aan zijn tegenstander uit Leuven. 57”29 betekent wel een nieuwe besttijd voor Victor.

Na een schitterende eerste dag staat Victor op plaats 2 met 3288 punten.  Daarmee staat hij 97 ptn achter de leider, maar ook ruim 130 ptn voor op de 3e en de 4e in de stand.

 

Op zondag beginnen de 10-kampers met 110mhorden. Op deze technische discipline kunnen er altijd verrassingen komen. Victor liep dit seizoen nog geen 110mhorden maar met en tijd van 15”96 eindigde hij toch in de eerste helft van de deelnemers. Belangrijker nog was dat hij net iets sneller was dan zijn directe tegenstander.

De tweede discipline op zondag is het discuswerpen. Begin juli wierp Victor nog bijna 40m, maar nu haperde zijn 3 worpen wat en eindigde hij met 30m72 als 8e. Slechter voor Victor was dat Dai Keita wel een PR kon gooien met 39m31. Na 7 disciplines staat Victor nog altijd als 2e met ruim 250ptn achterstand op de leider, maar ook nog altijd met meer dan 100ptn voor op de 3e in de tussenstand.

Na het discuswerpen moest Victor vol aan de bak in zijn lievelingsnummer, het polsstokspringen. Dit was een uitgelezen kans om terug wat punten goed te maken op Dai Keita en vooral ook om verder afstand te nemen van de eerste achtervolgers. Victor won het polsstokspringen met een gelukte poging op 4m20. Dat leverde hem 673 ptn op. Dai Keita geraakte over 3m60 en verloor zo in 1 discipline ongeveer 160 punten. Na het polsstokspringen staat Victor nog 98 ptn achter op de eerste plaats, maar wel al bijna 300ptn voor op plaats 3.

De voorlaatste discipline van de meerkamp is het speerwerpen. In deze discipline moest Victor proberen om de achterstand op Dai Keita te minimaliseren of zelfs op voorsprong te komen. Victor won het speerwerpen met een heel goede worp van 54m78, net onder zijn PR. Daarmee kon hij 235ptn meer halen dan zijn naaste tegenstander.

Voor de start van de allesbeslissende 1500m had Victor de leiding terug overgenomen. Maar snel bleek dat de atleet uit Leuven de betere afstandsloper is. Met een tijd van 5’54”95 moest Victor te veel toegeven en kwam Dai Keita terug naar de leiding. Victor hield wel nog genoeg over om zijn 2e plaats in het algemeen klassement veilig te stellen.

Victor sloot de meerkamp af op de 2e plaats en met een puntentotaal van 6122 punten verbeterde hij ruim het vorige clubrecord.

 

Proficiat voor je prestaties tijdens deze 10-kamp

 

Tekst: Jürgen Cneut
Foto: Facebookpagina Victor Priem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.