Indoorkampioenschappen cadetten en scholieren, alle categorieën en masters

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 14:52

De afgelopen weken waren er verschillende kampioenschappen.

Het kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren op 23 januari ging gebukt onder een groot aantal afzeggingen wegens quarantaines.

Uiteindelijk namen er 4 AVR-atleten deel aan de wedstrijd.

Lukas Cneut startte als eerste AVR atleet in de reeksen van de 60m bij de cadetten. Met een nieuw persoonlijk record van 7”68 liep hij in de reeksen de derde tijd. Na de reeksen kreeg hij opnieuw last van rugpijn en moest uiteindelijk forfait geven voor de finale.

Stan Van den Broucke liep de 60mhorden bij de scholieren. In de eerste reeks liep Stan naar een 5e plaats in een tijd van 9”78.

Een half uurtje later liep Shanaya Esther Schollaert de 800m bij de cadetten meisjes. In een tactisch gelopen wedstrijd eindigde Shanaya uiteindelijk als 4e.

Arne Depotter nam deel aan het hinkstapspringen bij de scholieren. Met een beste prestatie van 10m71 behaalde hij een 6e plaats.

Een week na het kampioenschap voor de cadetten en scholieren namen de alle categorieën deel aan hun kampioenschap van Vlaanderen.

Ook op dit kampioenschap deden er 4 AVR-atleten mee.

Iben Degryse was het belangrijkste ijzer in het vuur. Voor het eerst moest hij lopen op de hoge horden op niveau van de senioren. In de reeksen kwam Iben tot 8”31. Met deze tijd plaatste hij zich als 3e voor de finale. In de finale kwam hij tot 8”33 en kon daarmee als 3e mee op het podium. Op zijn eerste kampioenschap als senior direct een podiumplaats is zeker heel knap.

Victor Priem nam deel aan zijn favoriete discipline, het polsstokspringen. Als junior tussen de senioren was het wat uitkijken wat de mogelijkheden waren. Uiteindelijk werd hij door de 2 senioren geklopt en met een sprong over 4m20 werd hij 3e.

Leandro Tallieu mistte de week voor dit kampioenschap het Vlaams Kampioenschap wegens quarantaine. In het verspringen kwam Leandro tot 5m52 en kon zich daarmee net niet plaatsen bij de beste 8 voor de laatste 3 pogingen.

Als laatste kwam Jolien Musseeuw in actie op de 800m. In een wedstrijd met 11 deelneemsters liep Jolien een goede wedstrijd. Met een tijd van 2’32”06 liep ze net boven haar persoonlijk record en finishte ze als 9e.

Op zondag 06/02 werd het Belgisch Kampioenschap voor de masters georganiseerd in Louvain-La-Neuve.

Voor AVR maakten er 3 atleten de oversteek naar Waals Brabant.

Gino Tallieu startte op de 800m bij de M50. Hij kon net zijn wagonnetje aanpikken bij de top 3 van de wedstrijd. Aan de finish kwam hij iets meer dan 1 seconde te kort voor een podiumplaats, maar een tijd van 2’19”75 is zeker een mooie prestatie.

Gilbert Walraedt is een trouwe klant op de masterskampioenschappen en heel vaak staat hij dan ook op het podium. Ook tijdens deze kampioenschappen stelde hij niet teleur. Op de 1500m bij de M60 won hij in een tijd van 5’02”77. Daarmee bleef hij iets minder dan een halve seconde voor op de tweede in de wedstrijd.

Sabine Dejaeghere liep een eenzame wedstrijd op de 1500m bij de masters W50+. De eerste atlete van de categorie W50 was te snel en de derde atlete in de wedstrijd terug een heel stuk trager dan Sabine. Zo liep Sabine haar 1500m relatief alleen in een tijd van 5’47”14. Daarmee behaalde ze de eerste plaats in de categorie W55.

BK en KVV Meerkampen Indoor

Afgelopen weekend werd er in Gent gestreden voor de Vlaamse en de Nationale titels op de meerkamp.

AVR had 2 deelnemers.

Bij de cadetten meisjes kon Elise Meirlevede zich plaatsen om deel te nemen. Haar 5-kamp werd allemaal afgehaspeld op zaterdag wat voor een erg drukke dag zorgde.
Elise begon de dag met een wedstrijd over 60m horden. Ze begon direct met een nieuw persoonlijk record en bracht het op 11”74. Op de tweede discipline, het hoogspringen evenaarde Elise met 1m30 haar prestatie van eerder dit winterseizoen. Als derde discipline stond het kogelstoten op het programma. Met een beste worp van 8m68 liet ze wel kostbare punten liggen.  Het voorlaatste nummer van de dag was het verspringen. Met een sprong van 4m07 deed ze bijna 20cm beter dan haar eerste verspringwedstrijd deze winter. Na een lange dag was de 800m de afsluiter van deze meerkamp. Elise liep haar 800m in 2’34”00. Elise eindigde haar 5-kamp met een puntentotaal van 2244 punten.

Bij de junioren stond er een 7-kamp op het programma. Victor Priem moest het als eerstejaars opnemen tegen een sterk deelnemersveld.

De eerste dag startte met een 60m vlak. Victor liep naar een heel snelle 7”34 en behaalde daarmee de 2e tijd van alle 12 deelnemers. Op de 2e discipline, het verspringen, behaalde Victor al zijn 2e persoonlijke record. Met een sprong van 6m29 bij zijn 2e poging sprong hij ook naar een nieuw clubrecord. Victor had een heel goede eerste dag want bij de 3e proef, het kogelstoten, behaalde Victor opnieuw een nieuw persoonlijk record. Hij wierp de 6kg zware kogel 13m30 ver en gooide daarbij het verst van alle deelnemers. Victor eindigde de eerste dag van de meerkamp met hoogspringen. Met een sprong over 1m81 behaalde hij al zijn 4e persoonlijke record en een 2e clubrecord. Op het einde van de eerste dag deed Victor nog altijd mee voor de medailles.

Op de tweede dag stonden er nog 3 disciplines op het programma. Alle 3 disciplines zijn tricky disciplines want bij de horden en het polsstokspringen kan er van alles fout gaan. De afsluitende 1000m is dan voor de meeste meerkampers het meest gehate nummer. Op de 60m horden ging het voor Victor goed. Met 8”93 behaalde Victor een heel goed resultaat. Onder de 9 seconden is voor een meerkamper altijd een goed resultaat. De tweede discipline is het polsstokspringen en normaal kan Victor daar een goed resultaat neerzetten. Nu ging het wat minder goed. Na een geslaagde openingspoging over 4m00, kwam de lat 3x naar beneden op 4m20. Hier liet Victor wat mogelijke punten liggen. Op de afsluitende 1000m kwam Victor tot 3’12”66.

Door de laatste 2 disciplines zakte Victor wat weg in het klassement. Uiteindelijk werd hij op het BK 5e met een puntentotaal van 4661 punten. Hij mocht wel als 3e op het podium bij het Kampioenschap van Vlaanderen.

Met een hele reeks persoonlijke records en 3 clubrecords kan Victor zeker terugkijken op een geslaagde eerste meerkamp als junior.

BK cadetten en scholieren

Op zaterdag 19 en zondag 20 februari was er het BK indoor voor de cadetten en scholieren. AVR had een beperkt aantal geselecteerde atleten.

Op zaterdag kwam Elise Meirlevede in actie op de 800m bij de cadetten. Elise liep een heel goede en verstandige 800m en eindigde in een nieuw persoonlijk record van 2’23”30. Daarmee werd ze als eerstejaars knap 4e op het BK.

Op zondag deed Joppe Bekaert mee aan de 60mhorden bij de scholieren. Hij liep een behoorlijke tijd van 9”29.

BK Alle categorieën

Op het BK alle categorieën hadden we ook 2 vertegenwoordigers.

Iben Degryse nam deel aan de 60m Horden. Na de Vlaamse kampioenschappen kon hij zich nu meten met de Belgische top en subtop. In de reeksen kwam hij tot 8”38 en dat leverde een 7e plaats van de 18 deelnemers op. Daarmee kon hij naar de finale en daarin liep hij naar een tijd van 8”39 en werd daarmee knap 6e.

Alexander Doom nam deel aan een heel sterke 400m. Tot aan de 300m liep alles gepland voor Alexander, maar toen stapte Jonathan Sacoor die net voor hem liep uit de wedstrijd en hinderde daarbij Alexander. Leider in de wedstrijd Julien Watrin liep weg en eindigde in een nieuw Belgisch record van 46”15. Alexander eindigde nog als 2e, maar de tijd van 47”46 kon veel beter. Dat bewees hij nadien op de studentenkampioenschappen in Gent door onbedreigd naar een nieuw persoonlijk record van 46”86 te lopen.