Druk weekend met Dwars door Beveren, de Rubenscup, Alexander in Geneve en het BK masters.

Gepubliceerd op 13 juni 2022 om 10:00

Afgelopen weekend waren er heel wat AVR-atleten aan de slag in de verschillende wedstrijden.

Zaterdag werd een hoogdag met atleten op verschillende fronten.

Eerst en vooral aandacht voor Dwars door Beveren, een stratenloop georganiseerd door de brandweer van Roeselare. Elk jaar nemen er heel wat (AVR)-atleten deel. Dit jaar was er een speciale atleet aan de start, nl. Joke Stragier. Ze nam voor de eerste keer met haar handbike deel aan een wedstrijd en dat direct over een afstand van 10km.

Gesteund door vele mensen heeft ze genoten van haar deelname. Op 25/06 wil Joke deelnemen aan de Euroshop halve marathon.


Terzelfdertijd organiseerden we de Rubenscupwedstrijd voor de pupillen en de miniemen op het sportstadion in Roeselare. Onder een prachtige zon werden er heel wat mooie prestaties geleverd. Ook dank aan de gulle ouders die voor veel lekkers hebben gezorgd.

 

Zaterdag liep Alexander Doom zijn 3e 400m wedstrijd van het seizoen. Na eerder een wedstrijd op Kreta en vorige week winst in Manchester kwam hij nu aan de start van de internationale wedstrijd in Geneve. Na een aarzelende start op Kreta, een veel beter resultaat in Manchester blijft het crescendo gaan met Alexander. In Geneve won hij zijn reeks in een heel sterke tijd van 45”63. Dat is de snelste Belgische jaartijd en ook beter dan de limiet voor het EK in augustus in Munchen. Later deze maand loopt Alexander ook nog het BK.

 

Zaterdag en zondag werden in Brugge de Belgische titels uitgereikt aan de masters.

Zaterdag namen 2 atleten van AVR deel, Sabine Dejaeghere en Gilbert Walraedt. Sabine liep in de categorie +55 naar de overwinning op de 5000m. Met een tijd van 19’51”54 bleef ze haar leeftijdsgenoten ruime afstand voor. Gilbert startte op de 1500 in de categorie +60. Met een heel snelle start kon hij de tegenstanders verrassen. Hij liep naar een mooie tijd van 4’58”83 en behaalde zo ook ruim de overwinning.

Op zondag kwam Sabine terug in actie, nu op de 1500m. In een wedstrijd met alle deelneemsters +50 jaar werd ze knap 3e. Er stond wel geen maat op Sabine binnen haar leeftijdscategorie en zo mocht ze met een tijd van 5’35”67 een tweede gouden medaille ophalen. Spurttrainer Lucien Neirynck stond aan de start van de 100m bij de categorie +75. Lucien snelde naar een gouden medaille in een mooie tijd van 15”60. Nadat Steven Vanderiviere eerder een marathon liep, op de BVV deelnam aan de 400m en vrijdagavond in Ninove nog een 1500m liep, nam hij deel aan het hoogspringen in de categorie +40. Hij begon op een lagere hoogte aan de wedstrijd om zo wat vertrouwen op te doen en behaalde uiteindelijk 1m60. Met deze prestatie behaalde Steven een gedeelde 2e plaats. Gino Tallieu nam deel aan de 800m bij de masters +50jaar. Gino liep op zijn waarde naar een 5e plaats in een tijd van 2’21”16, iets boven zijn PR maar ingeschreven met de 5e tijd mag hij wel tevreden zijn. Als laatste AVR-deelneemster kwam Veerle Dejaeghere aan de aanlooppiste van het verspringen. Op de BVV kreeg ze terug de smaak te pakken. In een razend spannende wedstrijd behaalde Veerle met haar laatste poging de 3e plaats. Tussen de 3e plaats en de 6e plaats bij de masters +45 is er maar een verschil van 10cm.

 

Proficiat aan alle sportievelingen die blijk geven van doorzettingsvermogen om telkens weer het beste van zichzelf te geven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.