Alexander Doom voert AVR-delegatie aan op het BK

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 11:17

Bekijk hieronder de finale van de 400m Senioren Mannen met Alexander Doom:

Tijdens het weekend was er het Belgisch Kampioenschap alle categorieën in Gentbrugge.

Vrijdagavond was Jolien Musseeuw onze eerste atlete die in actie kwam. Jolien had gekozen voor de 3000m steeple. Jolien finishte als 5e in een tijd van 12’42”31.

Daarna was het de beurt aan Alexander Doom in de reeksen van de 400m. Vooraf was er veel te doen over die 400m aangezien ook 3 andere leden van de Belgian Tornados  (Kevin Borlee, Jonathan Borlee en Jonathan Sacoor ) deelnamen aan de 400m. Na de reeksen, waar Alexander de laatste 100m niet meer vol doorliep, was hij gekwalificeerd met de 2e tijd voor de finale. Alleen Kevin Borlee ( 46”09 ) was iets sneller dan Alexander met 46”14. Ook de beide Jonathans konden zich plaatsen voor de finale. Na de reeksen gaven de beide Jonathans al aan dat ze zaterdag wellicht de finale niet zouden lopen want daar zijn ze nog niet klaar voor.

Op zaterdag bleek inderdaad dat beide forfait gaven voor de finale. In de finale startte Alexander in de baan voor Kevin, dus was hij een beetje in het nadeel. Maar tijdens de wedstrijd kwam Kevin nooit in de buurt van Alexander die autoritair won in een prachtige tijd van 45”36, amper 2 honderdsten boven zijn PR. Dat is een prachtprestatie aangezien de omstandigheden op de open piste van Gentbrugge verre van ideaal waren. Naast de Belgische titel was het nog belangrijker dat Alexander heel wat punten gescoord heeft op de Worldranking en zo bijna zeker ook individueel mag deelnemen aan het WK in Oregon in juli. Met zijn tijd schuift hij ook terug wat op en komt de individuele deelname op het EK in augustus in Munchen ook weer wat nader.

Iets later op de namiddag liep Manon De Marez de reeksen van de 400m. In de reeksen werd er door de toppers snel gelopen. Manon finishte in haar reeks als 5e in een tijd van 58”28, een tijd die in de lijn van haar beste prestaties van dit jaar ligt.

Op de 1500m bij de vrouwen kwamen Julie Voet en Estelle Temmerman aan de start in de tweede reeks. Na een eerder afwachtende eerste 300m versnelde topfavoriete Elise Vanderelst en zo kwam er heel wat vaart in de wedstrijd. Onze beide AVR-dames maakten zoals voorzien geen aanspraak op de finale maar met een tijd van 4’44”92 voor Julie en 4’53”24 voor Estelle bleven ze wel nipt onder en nipt boven hun seizoensbeste. Goede prestatie dus.

Zondag kwam onze junior Victor Priem in actie in het polsstokspringen. De wedstrijd was een kopie van een aantal eerdere wedstrijden dit jaar. Tot 4m60 ging het goed, maar dan lag de lat net te hoog bij 4m80. Dit resultaat ligt dus in de lijn van de verwachtingen want dit jaar sprong Victor al voor de 3e keer 4m60.

Onze laatste atlete die in actie kwam was Saskia Vens op de 5000m. In een goede wedstrijd met enkele atletes die rond haar niveau liepen kon Saskia zich goed halfweg de groep deelneemsters nestelen. Uiteindelijk finishte Saskia als 9e op 18 atletes en met een tijd van 17’40”70 loopt ze een nieuw PR.

Proficiat aan alle deelnemers en deelneemsters.